Kelt Túrós Lepény – Túrós Kelt Pite - Ízőrzők

August 5, 2022, 11:40 am

Kelt túrós lepény Hozzávalók: 0. 5 kg liszt, 2, 5 dl tej, 3 evőkanál cukor, 125 g vaj vagy margarin ( 90 g kókuszolaj), 1 csomagélesztő, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, Töltelék: 0. 5 kg túró, cukor, reszelt ctromhéj, 1 tojás. A szokásos módon kelt tésztát készítünk, és kinyújtjuk, majd tepsibe rakjuk. A túrót a tojással a cukrral, citromhéjjal kikeverjük (lehet a fehérjét habbá verni akkor még könnyebb lesz a töltelék, én ha sietek nem szoktam így is finom), és a tésztalapra kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és ráfektetjük a töltelékre. Elömelegített sütőben addig sütjük amíg szép színe lesz.

Giuditta nyami-nyami: Kelt túrós lepény

Kelt túrós lenny

  1. Fájl:A Suzuki gyár a magasból, Esztergomban.jpg – Wikipédia
  2. Még összejöhet Szijjártónak a második magyar űrhajós, hamarosan lehet jelentkezni | Magyar Narancs
  3. Téli menedék teljes film magyarul videa 720p
  4. Heti lotto nyeroszamok

Kelt túrós lepény - Receptek - Laptopkonyha - videó receptek képpel

Túrós kelt pite - ÍZŐRZŐK

Sütnijó! - Túrós lepény

Túrós kelt pite Hozzávalók: 70 dkg liszt, 4 tojás, 5 dkg élesztő, 5 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 6 dl tej, 4 evőkanál (kacsa) zsír. A tetejére: 70 dkg túró, 1 csomag mazsola, 15 dkg porcukor, 2 tojás. Az élesztőt a langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. Beletesszük a kacsazsírt, a négy felvert tojást, egy kávéskanál sót, majd a lisztet apránként, fakanállal belekeverjük. Akkor lesz jó, ha hólyagosra kidolgozva lágy galuska tésztát kapunk. Ekkor félretesszük langyos helyre, hogy megkeljen. Közben elkészítjük a tölteléket. A túróba beleszórjuk a porcukrot, a mazsolát és a felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük. A háromszorosára megkelt tésztát zsírral kikent tepsibe borítjuk, elegyengetjük benne. Tetejére halmokban túrós tölteléket helyezünk úgy, hogy szeletelés után mindegyikbe jusson. A tepsiben még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, kevergetve lehűtjük, majd beleütjük az egész tojást és villával jól összekeverjük. Egy tálba beletesszük a csipet sóval elkevert lisztet, majd a közepébe mélyedést csinálunk. Ezután beleöntjük a margarinos-tojásos keveréket, és a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük összekeverni, majd dagasztani. Először kissé ragadós lesz a tészta, de minél tovább dagasztjuk, egy szép sima állagú, nem túl lágy tészta lesz belőle. (én kb. 10 percig dagasztottam, közben pici lisztet szórtam még rá, és addig folytattam, még szépen elvált a tál falától) Ezután kilisztezett kelesztőtálba tesszük, a tetejét liszttel megszórjuk, majd meleg helyen, egy óra alatt a duplájára kelesztjük a tésztát. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a megkelt tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. (én a sütőpapíron nyújtom ki a tésztát, és úgy emelem át a tepsibe) Ezután konyharuhával letakarjuk, majd 30 percig újrakelesztjük.

Újabb családi – túrós – kedvenc született. 😛 Nálunk jöhet minden, ami túrós, legyen édes vagy sós. Ott a túró rudi, a sült túrótorta, a túrófánk vagy a túrós pogácsa. De hát mindig lehet valami újat találni. :) Ezt a receptet a 14. blogkóstoló játék során a nekem sorsolt blogon (Kabóca a konyhában) találtam, itt. Csak egy picit variáltam bele – tettem bele pluszba vaníliás cukrot és cseresznyét. 🙂 Hozzávalók (gáztepsinyi süteményhez): A tésztához: 40 dkg liszt 1 csipetnyi só 1, 8 dl tej 2, 5 dkg élesztő 8 dkg cukor 8 dkg margarin 1 csg. vaníliás cukor A rátéthez: 5 dl tej 1 csg. vaníliás pudingpor 10 dkg cukor 75 dkg túró 4 tojás 2. ek. cukor a fehérje felveréséhez 5 dkg étkezési keményítő 1 üveg lecsepegtetett cseresznye befőtt/ Tipp: eperszezonban próbáljátok ki eperrel is (kb. 30 dkg apróra vágva:-)) 10 dkg szeletelt mandula Elkészítése: A tésztához az élesztőt a tejjel és a cukor egy részével felfuttatjuk, a margarint mikróban/ tűzhelyen felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a többi cukrot, csipet sót, a felfuttatott élesztőt és a felolvasztott margarint, mindezt sima tésztává dolgozzuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a vaníliaaromát, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, és a vaníliás pudingport. Ezután fakanállal alaposan összekeverjük. (ízlés szerint még tehetünk bele cukrot) A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük. A tepsiben újrakelesztett tészta tetejére öntjük a túrós masszát, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon, 30-35 perc alatt készre sütjük. (én légkeverésnél, 150 fokon 30 percig sütöttem) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.